Mercedes: Legendás autók Szegeden

Hírek vg.hu
Mintegy száz különböző, ma már klasszikusnak számító Mercedest, köztük a világ egyik legdrágábbikát, egykori magyar állam- és kormányfők autóit, Fenyő János utolsó útján használt kocsiját és egy huszonhét év után tökéletes állapotban előkerült lopott Mercit állítanak ki a hétvégén Szegeden, ahol az elmúlt hatvan év legendás klasszikusai foglalják el a Classic Car Show & Expo parkolóit – számol be róla a Világgazdaság.

Az elmúlt 60 év mintegy 100 legendás Mercedes-Benz-klasszikusát mutatja be hétvégén Szegeden a Classic Car Show & Expo, melyen igazi ritkaságok, szebbnél szebb autócsodák, híres emberek egykori járművei sorakoznak fel.

R129-es, W140-es, 300sl Gullwing vagy akár W202 C220 Elegance önmagában csak a legfanatikusabb Mercedes-rajongóknak jelent valamit, azonban a szegedi Classic Car Show majd’ minden darabja mögött egy-egy történet is meghúzódik, izgalmas időutazássá téve az egyedi kiállítást.

A Tisza-parti városban két napig látható például olyan Mercedes-Benz SL 500-ritkaság, melynek a történetében a kiállítás szervezőinek megfogalmazása szerint az az izgalmas, hogy nem ismerik.

A sportkocsit 1991-ben ugyanis egy márkakereskedésből ellopták, majd csak 2018 végén találták meg. Az 5,0 literes V8-as motorral bíró kabrió 27 évig szerepelt a lopott kocsik listáján, és mikor megkerült, az derült ki, hogy nagyon nem is jártak vele. A három évtized alatt mindössze 1909 kilométer került bele, tehát átlagban napi 194 métert tett meg, mióta 1991 októberében elhagyta a stuttgarti gyártósort. Az autó most magyar gyűjtő kezében van és látható lesz Szegeden.

Fenyő Jánost ebben az autóban lőtték le (Fotó: Classic Car Show & Expo)

Fenyő János egykori médiavállalkozó 1997 decemberében vette meg, ám a következő év februárjában abban érte a végzete. A W140-es S-osztályos Merci a 90-es évek nehézbombázója, a Bálna, melyből alig több, mint 400 ezer darabot adtak el. A kiállított példány azonban az a jármű, ami egy máig tisztázatlan leszámolás néma szemtanúja.
Szegeden a Pick Aréna Akadémiai csarnokában vehetik szemügyre ezen a hétvégén a világ egyik legdrágább Mercedesét is: a „sirályszárnyas” Mercedes-Benz 300 SL Gullwing egy igazi csoda.

A teljes cikk itt olvasható.

Borítókép: A sirályszárnyas Mercedes, ami a világ legdrágább autóinak egyike (Fotó: Classic Car Show & Expo)

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink