Menekülteket a Balatonhoz!

Hírek

A történelmet a győztesek írják. A törökök, a labancok, a kisantant, a szövetségesek, a kommunisták, az imperialisták, a neoliberálisok. Sokszor, sokan leírták: a magyar kirekesztő. Hadd ne soroljam, mikor, kiket fogadtunk be, nemzeti önrendelkezést, anyanyelvhasználatot, anyanyelvi oktatást, szabad vallásgyakorlást biztosítva számukra. S láss csodát, e népek integrálódtak a többséghez. Nincs is kun, sváb, örmény, görög, szlovák, román, zsidó, cigány, szerb, horvát egyenlő bánásmód tüntetés. Nem is védik kéretlenül, kizárólag a cigányság jogait mindenféle NGO-k. Meg maroknyi migránsét. Mert legújabban a pusztulás elől hazánkba menekülőket rekesztjük ki.

Jóllehet, kizárólag az illegális bevándorlókat fordítjuk vissza az Unió schengeni határáról – eleget téve vállalt kötelezettségünknek –, azért a magyar idegengyűlölő. S hogy e kijelentés ne legyen puszta légből kapott rágalom, nosza, bizonyítékot kreálnak, amúgy Virág elvtárs módra. Virág elvtárs jelen esetben a Migration Aid, a bizonyíték pedig a menekült családok balatoni üdültetése.

És elkezdték sunyin, eleinte mindössze annyit szivárogtatva: migránsokat látnának vendégül Keszthelyen a Tündérligetnek elnevezett projekt keretében. Persze, hogy kiakadt a jónép. Főszezonban, mikor ő meg hőgutát kap az aszfaltdzsungelben. Aztán finomítottak, s olyan családokat emlegettek, akik menekültek. Ez annyit tesz, hogy megkapták az oltalmazotti, vagy a menekült státuszt, így elhagyhatják a tranzit zónát. Újabb helyszínként a Kis-Balatont jelölték meg. Az Európai Közösség természetvédelmi hálózatának kiemelt védettségű területét! Emlékezve, mit hagytak maguk mögött a Keleti pályaudvarnál, elképzelhetjük, mivé lenne a Natura 2000-es Balaton-mellék. Legutóbb már Zalavárra tervezte táborát a Migration Aid, hogy gyorsan azt is letagadja.

Naná, mert mindenütt ellenállásba ütköztek. Várhatjuk az újabb és újabb helyszíneket, mígnem a provokációra válaszul, az egész ország pár jobb sorsra érdemes menekült család ellenségének tűnik majd.

Borítókép: Facebook

Ezek is érdekelhetnek

További híreink