Mellébeszélésre szerződtette a Párbeszéd az exfüggetlenobjektív újságírót

Hírek
Murányi András, a zoom.hu egykori hírigazgatója és az egykori Népszabadság utolsó főszerkesztője a Párbeszéd nevű, fiktív támogatottsággal rendelkező párt kommunikációs igazgatójává avanzsált. Az önmagát eddig függetlenként jellemző újságírótól láthatóan nem áll messze a pártpolitizálás. Legalábbis a vágyak szintjén...

A balliberális (saját terminológiájuk szerint „független”) újságíró egyik legjobb példája Murányi András. A haladó újságíró annyira „független” és „objektív”, hogy simán leigazol egy párt kommunikációs igazgatójának. Igaz, a két beosztás között legfeljebb a fizetés a különbség.

Ha Murányi a saját felfogása szerinti „függetlenség” jegyében látja el feladatait a Párbeszéd kötelékén belül, akkor a párt kommunikációjában nem várható nagy változás, de számára mindenképpen előnyös, hiszen legalább jól megfizetik az „oktatásegészségügy” skandálásáért.

De akármekkora sztárgázsit kap a „függetlenobjektív" újságíróból átvedlett kommunikációs szakember, lendülete már most megtörni látszik. „Mibe keveredtem!" – gondolhatta magában Murányi tegnap az ATV stúdiójában az Egyenes Beszéd című műsor vendégeként. Rónai Egon műsorvezető ugyanis úgy nézett rá, mint egy jószívű tanítóbácsi a nem túl éles elméjű diákjára. Csak kedvesen mosolygott és közben szókratészi kérdésekkel próbálta rávezetni a zoom.hu exhírigazgatóját, hogy mekkora hülyeséget csinált.

A felkészült pedagógusnak pedig elég gyorsan sikerült is kihúznia a kevésbé felkészült nebulóból egy fontos tételmondatot, ami az eddigi teljesítményét jellemzi.

A dialógus így hangzott:

Rónai Egon: már most olyanokat beszél, mintha kommunikációs igazgatója lenne egy pártnak.

Murányi András: Mit rontottam el?

RE: Hát ez a „közérthető" (utal vissza a műsorvezető Murányi egy korábbi nyilatkozatára – a szerk.), meg ez, meg az, meg amaz, tehát, hogy…

MA: Bullshit, azt mondod?

RE: Te mondod.

Ez a sokatmondó seregszemle a műsor elején aztán meg is határozta a párbeszéd/Párbeszéd további irányát.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink