Megvették a Rác fürdőt

Hírek Figyelo.hu

Egyetlen licitálóként, 5,088 milliárd forintos kikiáltási áron vásárolta meg a Rác fürdőt és a mellé épült 67 szobás szállodát a fővárosi önkormányzat cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. a hétfőn tartott nyilvános árverésen, ahol az összesen csaknem 6,5 ezer négyzetméteres ingatlanegyüttes tulajdonjogának 93 százalékát kínálta a felszámoló megvételre – írta meg a VG.hu.

A több mint tíz éve felújított Rác fürdő és az akkori beruházás keretében épült, de meg sem nyílt szálloda komplexumát a Rác Nosztalgia Kft. vagyontárgyainak értékesítésére, a cég felszámolási eljárása keretében hirdették meg.

Sejteni lehetett, hogy a több milliárd forintnyi jelzáloggal terhelt ingatlan megvétele, amire elővásárlási joga van az államon kívül a fővárosi és az I. kerületi önkormányzatnak, valamint a REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. és a BGYH Zrt.-nek, utóbbi jelentős összegű követeléssel szerepel a tulajdoni lapon is, a fővárosnak áll elsősorban érdekében.

A fürdőre egyedül pályázó BGYH Zrt. érvényes és nyertes licitajánlatával egy sok éve húzódó történet végére tett pontot,

ráadásul számára nem probléma, ami egy külső leendő új tulajdonos kockázata lett volna, méghozzá a vízhasználati megállapodás megkötése épp a fővárosi céggel.

Legutóbb márciusban 26-án indult volna nyilvános árverés az Elektronikus Értékesítési Rendszer online felületén a jelenlegivel megegyező kikiáltási értékkel, de a titkosítás sérülésére hivatkozva egy nappal a licit kezdete előtt érvénytelenítették.

Az évtizede zárva pusztuló komplexum felújítása a Világgazdaságnak nyilatkozó ingatlanpiaci szakértők szerint

sok milliárd forintba, a vételárat meghaladó összegbe fog kerülni,

de amennyiben megfelelő ütemben halad a munka, épp a turizmus várt felpattanásának idejére, két-három év múlva piacra is léphet vele a főváros. Korábbi hírek szerint a főváros hétmilliárd forintot különített el a projektre.

(Borítókép: A fővárosi Rác fürdő és a hozzáépített szálloda 2017. január 3-án. (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink