Megvan a Magyar Államkincstár új elnöke

Hírek figyelo.hu

Miután március elején lemondott Mészáros József a Magyar Államkincstár (MÁK) korábbi elnöke, kedden hivatalosan is kinevezték az új elnököt a MÁK élére, Bugár Csaba, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója veszi át a kincstár vezetését – írja Varga Mihály a Facebookon.

Új elnök a Magyar Államkincstár élén. 👍
✅ Bugár Csaba közgazdász az elmúlt 30 évben komoly tapasztalatra tett szert,…

Posted by Varga Mihály on Tuesday, April 6, 2021

Bugár Csaba közgazdász az elmúlt 30 évben komoly tapasztalatra tett szert, többek között a Diákhitel Központ Zrt. és az MFB Invest Zrt. vezérigazgatójaként is dolgozott.

A cél világos: a Magyar Államkincstár továbbra is az egyik legmegbízhatóbban működő, innovatív állami hivatal legyen. Jó munkát, Elnök úr – írja a pénzügyminiszter.

Bugár a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán üzemgazdász, majd a Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán közgazdász diplomát szerzett. Pályakezdőként a Magyar Hitel Bank Rt. Ipari Főigazgatóságán töltött el 5 évet hitelezőként, majd a Portfolió Rt. befektetési igazgatójaként többségi tulajdonú társaságok menedzselését végezte.

De dolgozott a Hitelgarancia Rt.-nél üzleti vezérigazgató-helyettesként, az ABN AMRO Bank Rt. Speciális Hitelek Osztályának igazgatójaként, a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-nél vezérigazgatói tanácsadóként és a BÁT Budapesti Árutőzsde Rt. vezérigazgatójaként is.

Ezt követően kisebb befektetési és pénzügyi társaságoknál végzett szakmai vezetői feladatokat, majd 2010-ben vezérigazgatóként került a Diákhitel Központ élére. Míg 2019. júniusától a tőkebefektetésekkel foglalkozó MFB Invest Zrt. vezérigazgatója volt.

(Borítókép: Bugár Csaba (fotós: Kallus György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink