Megválasztották "Az év vállalatát"

Hírek
"Mérlegen az elmúlt nyolc év", ez volt a mottója az idei Figyelő Top200 rendezvényének. A konferenciát díjátadó és nagyszabású gálaest zárta, amelynek díszvendége Orbán Viktor miniszterelnök volt. A TV2 Tények riportját ide kattintva tekinthetik meg. 

Az ország gazdasági sikerét mutatja, hogy nem csak a vállalkozóknál, hanem a családoknál is több pénz marad 2010 óta, így a vállalkozók sikere egy sikeres Magyarországgal kapcsolódik össze. Ezt mondta Orbán Viktor a Figyelő Top200 gálán, ahol a magyar gazdaság meghatározó szereplőit díjazták. 

Ha mindent összeadunk, a családok és a friss házasok adókedvezményeit, az egykulcsos adórendszerből fakadó többletbevételeket, a családi adókedvezmény összegét, az adókulcs csökkentésének a következményeit, akkor azt kell mondanunk, hogy 2010 óta több mint 3 ezer milliárd forint maradt a magyar családoknál – fogalmazott a miniszterelnök. 

Ez az év üzleti eseménye. Nincs még egy olyan rendezvény Magyarországon, ahol ilyen nagy számban lennének jelen a magyar gazdaság meghatározó cégei. Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztője, köszöntőjében elmondta, hogy idén nehéz dolga volt a zsűrinek a legjobb vállalatokat kiválasztani. 

Tavaly nagyon sikeresek voltak a magyar vállalatok, rendkívül jó eredményeket produkáltak, úgyhogy a bőség zavarával küzdöttünk. Nehéz volt eldönteni, hogy a sok jól teljesítő cég közül kit válasszunk – fogalmazott Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője:

Ez a gála az előző üzleti év lezárását is jelenti. Itt hozzák nyilvánosságra azt is, hogy melyek azok a Magyarországon működő cégek, amelyeknek a legnagyobb volt az árbevételük és az adózott eredményük is. De megválasztották például az év határon túli magyar vállalatát, az év pénzintézetét és az év magyar vállalatát is. Az év vállalata díjat idén az Ericsson kapta. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök adta át.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink