Megtakarítás: új szolgáltatást vezet be a Revolut Magyarországon

Hírek vg.hu
Új megtakarítási lehetőséggel jelent meg a Revolut Magyarországon. A szolgáltatást először a magyar ügyfeleknek nyitja meg. A megtakarítási számla konstrukciója nem is tűnik rossznak.

Magyarországon jelenik meg elsőként a Revolut első saját megtakarítási terméke – derült ki az online bank közleményéből. Ebben az áll, hogy a magyar ügyfelek lesznek az elsők, akik a Revolut Bank UAB által készített és kínált új megtakarítási számla előnyeit élvezhetik – közölte a Világgazdaság.

Az azonnali megtakarítási számla később más európai országokban is elérhetővé válik. Ez egyébként az appban elérhető, maga a termék pedig teljes körű európai banki engedéllyel rendelkezik. „Ez egy kulcslépés abban a küldetésünkben, hogy a Revolut legyen a legjobb választás a mindennapi bankoláshoz. A napi kamatfizetés, az azonnali hozzáférésű készpénzfelvétel minden eddiginél könnyebbé teszi ügyfeleinknek, hogy megtakarítsák és gyarapítsák a megkeresett pénzüket” – mondta a bejelentés kapcsán Albert Codorniu Hernandez, a Revolut megtakarítási szolgáltatásokért felelős vezetője.

Mit kell tudni a Revolut új megtakarítási számlájáról?

A Revolut egy világszerte több mint 35 millió ügyfél által használt globális pénzügyi szuperapp. Az új konstrukciója nem is tűnik kedvezőtlennek: a Revolut magyarországi ügyfelei akár 4,75 százalékos bruttó, látra szóló éves kamatot is kaphatnak az azonnali megtakarítási számlán tartott forintbetéteikre. Ez a kamat a 2024-es várakozások szerint nagyjából inflációkövető: a kormányzat 5 százalék körüli pénzromlással számol az idén.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Riccardo Milani / Europress/AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink