Megszüntetik a Nantes főterén létrejött migránstábort

Hírek
Több mint 400 migráns élte mindennapjait a történelmi francia település belvárosában. Már a helyi lakosok egészsége is veszélybe került, ezért a Loire-Atlantiqe megyei prefektúra a bevándorlók sürgős kitelepítését rendelte el.  

Az akciót hétfő reggel 8-kor kezdték meg a hatóságok – írja a Le Figaro francia napilap. Igaz, a város szocialista polgármestere, Johanna Rolland tiltakozott az intézkedés ellen. Ahogy a migránsok jogait féltő szervezetek ügyvédei is.

Utóbbin nem kell meglepődni, előbbin viszont igen. Adott egy polgármester, akinek az a feladata, hogy a város polgárainak életét és érdekeit védelmezze. Ezek közül egyiket sem szolgálja a város közepén táborozó több száz migráns. Ott végzik dolgukat is azok, akik sátrakban tengetik mindennapjaik. Szó szerint egészségügyi veszélyt jelentenek önmagukra és a város lakosaira is. Ezzel szemben a polgármester nem választóit védi, hanem az oda gyűlt illegális bevándorlókat.

A prefektus felszólította a Daviais téren tartozkodókat, hogy “haladéktalanul szabadítsák fel a teret, a sátrakkal, ruháikkal, más dolgaikkal és járműveikkel készüljenek fel az indulásra”. Kétségbeejtőnek tartja a megye vezetése a helyzetet, hiszen 2018. február óta folyamatosan nő a városon a migrációs nyomás. Először pár tucat ember tűnt fel. Majd májustól kezdve elkezdtek Olaszországon és Spanyolországon keresztül özönleni az migránsok. Ráadásul nemcsak a teret, hanem néhány üresen álló ingatlant is elfoglaltak az odaérkezők közül az erőszakosabbak.

Borítófotó: Illusztráció. Takarítók dolgoznak egy illegális bevándorlók által létesített sátortábor felszámolása közben…

Ezek is érdekelhetnek

További híreink