Megszólalt Putyin: a háborúnak Ukrajna demilitarizálásával lesz vége

Hírek
Vlagyimir Putyin orosz elnök helyi idő szerint csütörtökön 10 órakor egy maratoni sajtókonferenciába kezdett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal kezdte a sajtókonferenciát, hogy kijelentette: az orosz-ukrán háború akkor lesz vége, amikor Ukrajna demilitarizálódik. „A béke akkor jön el, ha elérjük céljainkat” – mondta az orosz elnök arra a kérdésre, hogy Oroszország mit nevez még mindig „különleges katonai műveletnek”

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy az ukrajnai háborúban nem fognak további férfiakat mozgósítani. Az orosz elnök elmondta, hogy tavaly 300 ezer orosz férfit soroztak be és jelenleg 617 ezer katona harcol Ukrajnában. Egy Donyec-medencében állomásozó egység bejelentkezett a sajtókonferencián, és

arról biztosította a hallgatókat, hogy az orosz veteránok tapasztalata kiemelkedő jellegű és meghatározó a csatamezőkön.

Putyin válaszában méltatta a hazafias lelkületű katonákat, akik a hazájukért küzdenek és többen nem hivatásos katonák, hanem például tanárok, akik várják, hogy visszatérjenek eredeti munkájukhoz.

Putyin szerint az európai országok többsége elvesztette a szuverenitását és csak önmaguknak ártanak a döntéseikkel. Putyin szerint a legtöbb európai vezetők látszólag úgy harcolnak az országukért, mint Charles de Gaulle francia tábornok, aki fegyverrel állt ellen a megszálló erőknek, viszont valójában úgy viselkednek, mint Pétain marsall, aki kollaborált a náci megszállókkal.

Kivételként emelte ki Orbán Viktort, akikről azt mondta, hogy „nem oroszbarát , hanem nemzetpárti politikus”, aki a saját nemzetének érdekeit helyezi előtérbe.

Az orosz elnök szerint készenállnak kapcsolatot kiépíteni az Egyesült Államokkal, úgy gondolják, hogy fontosak a világ számára, viszont „birodalmi” országként jellemezte az országot, és azt mondta, önmagának árt Ukrajna támogatásával.

Elsősorban azért, mert a nyilvánosság előtt birodalomként kell fellépniük, és amikor valamiben kompromisszumot próbálnak kötni, azt a szavazóik kudarcnak tekintik

– nyilatkozta az orosz elnök.

A cikk folyamatosan frissül és itt található vg.hu

Címlapfotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink