Megszólalt a Külügyminisztérium arról, hogy a Gazprom lehet a Fradi szponzora

Hírek vg.hu
A Gazprom lehet a Ferencváros következő főszponzora. A klub egyelőre nem kommentálta a híreket, de Szijjártó Péter minisztériuma megszólalt az ügyben.

Miután a hét végén bebiztosította zsinórban hatodik, összességében pedig harmincötödik bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata, annak is híre ment, hogy a Fradi egy világvállalattal tárgyal szponzori szerződésről.

A Nemzeti Sport pénteki információját vasárnap a Blikken követte egy írás, mely szerint nyílt titok, hogy az orosz gázipari óriásról, a Gazpromról van szó, mely az UEFA-nak is volt a támogatója egészen addig, amíg Oroszország támadást nem indított Ukrajna ellen.

A Ferencváros egyelőre nem kommentálta a híreket, azonban a Külgazdasági és Külügyminisztérium az RTL-nek azt írta:

Minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, annál jobb. Ráadásul a Gazprom nem szerepel a szankciós listán.

A sportlap korábbi cikke szerint a tárgyalások annyira előrehaladottak, hogy már elkészült a szerződéstervezet, így van rá esély, hogy a következő hetekben hivatalos megállapodás is születik a felek között.

 

Címlapfotó: A Fradi szurkolói bajnokavatóra készültek a Kisvárda elleni meccsen az NB I 29. fordulójában. Fotó: Polyák Attila

Ezek is érdekelhetnek

További híreink