Mégsem okos? Csappan a ChatGPT-forgalom

Hírek

Elkezdett veszíteni a népszerűségéből ChatGPT, az OpenAI által novemberben elindított, mesterséges intelligenciára (MI) épülő chatbotja, amely hónapok óta lázban tartja az internetet. A Similarweb jelentése alapján augusztusban már a harmadik hónapja csökken az aktív felhasználók száma, bár az elemző cég szerint a negatív dinamika már a végéhez közeledik – idézi a Világgazdaság a Reuterst.

A ChatGPT weboldalának nemzetközi, asztali és mobil látogatottsága augusztusban 3,2 százalékkal, 1,43 milliárdra csökkent – igaz, ez a lassulás enyhébb, mint az előző két hónapban, amikor 10-10 százalékkal estek a havi felhasználói számok. Az oldalon eltöltött idő szintén rövidül, március óta az átlagos 8,7 percről augusztusban 7 percre.

Múlt hónapban azonban az egyedi látogatók száma 180 millióról 180,5-re nőtt. Az OpenAI szerint a szoftver népszerűsége csak átmenetileg csökkent, és az iskolák szeptemberi újranyitása miatt az alkalmazásuk iránti igény új erőre fog kapni.

A házi feladatokhoz segítséget kérő diákok az előző tanévben is jelentős növekedést jelentettek a ChatGPT számára, ennek a rétegnek az eltűnése, valamint a nyaralási szezon megmagyarázhatja a felhasználók csökkenését.

További részletek a Világgazdaságban.

Címlapkép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink