Megmutatjuk az autót, amelyből csak két darab van Magyarországon

Hírek vg.hu
A nálunk még be sem árazott Tavascan, a Cupra második tisztán elektromos modellje mellett egy igazi ritkaságot, a Formentor VZ5 Century Bronze limitált kiadású verzióját is kiállították a spanyol márka Károly körúti bemutatótermében. A Cupra ezt a Formentor-sorozatot kifejezetten gyűjtőknek szánta, miután mindössze 222 példányt készített belőle, és összesen kettő jutott el Magyarországra. A Világgazdaság által kipróbált példány a 139-es sorszámot kapta.

„Elsősorban a Cuprát mint márkát akarjuk népszerűsíteni azáltal, hogy mindig a legújabb modelljeit mutatjuk be, állítjuk ki itt, másrészt az ide betérő ügyfeleket szeretnénk alapvető információkkal ellátni, miközben begyűjtjük tőlük a kereskedőknek szükséges adatokat. Fontos, hogy közvetlen értékesítés ezen a helyszínen nem lesz, inkább rendezvényekre fogjuk használni a bemutatótermet, de sajtóeseményeket, partnertalálkozókat és tréningeket is tartunk majd itt” – mondta a Cupra magyarországi márkaigazgatója, Rozgonyi Ádám a Cupra Garage in the City-koncepcióról.

Cupra Garage in the City: ebben még Ausztriát is megelőztük

Ahogy arról a Világgazdaság már korábban beszámolt, mostantól az országban a budapesti Károly körúti létesítményben lesznek elsőként kiállítva a fiatal, sportos, dinamikus spanyol autómárka, a Cupra legfrissebb típusai, mint például a teljesen elektromos Tavascan, amit nálunk még be sem mutattak a nagyközönségnek.

A Tavascan a Cupra második tisztán elektromos modellje / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az Astoria és a Deák Ferenc tér között található 100 négyzetméteres showroom kialakítása annak ellenére csupán néhány hónapot vett igénybe, hogy gyakorlatilag teljes átalakításon esett át. Rozgonyi kiemelte: ez a régió első Cupra Garage in the City-je, úgyhogy ebben még Ausztriát is megelőztük.

A 2018-ban bemutatott Cupra székhelye egyébként a barcelonai Martorellben található, ahol versenyműhely is működik, de márkaspecifikus értékesítési pontok immár az egész világon vannak a kiterjedt hálózatának köszönhetően.

Formentor VZ5 Century Bronze: az autó, amelyből 222 darab van a világon

Noha a legtöbb szempár érthetően a 4,64 méter hosszú, 186 centi széles és 1,6 méter magas, a nálunk még be sem árazott Tavascanra, a Cupra második tisztán elektromos modelljére szegeződött, a háttérben megbújt egy igazi ritkaság, a Formentor VZ5 Century Bronze limitált kiadású verziója, melynek alapára valahol 27 millió forintnál kezdődik. Ezt a sorozatot kifejezetten gyűjtőknek szánták, miután mindössze 222 példány készült belőle, és összesen kettő jutott el Magyarországra. A kiállított darab a 139-es sorszámot kapta.

  • Az öthengeres,
  • 2,5 literes TSI-motor
  • 390 lóerős (287 kW) teljesítményt és
  • 480 newtonméteres maximális forgatónyomatékot biztosít.

A külső visszapillantó tükrök házai mellett a kipufogóvégcsövek is szénszálas rézből (Carbon Fiber Copper) készültek, csakúgy, mint a 20 hüvelykes, réztónusú könnyűfém keréktárcsák. Hátul kifejezetten tágas, a fekete, úgynevezett CUPBucket-ülések dominálnak a beltérben, az ajtókárpit dekorbetétjén pedig lézergravírozott sorszám igazolja a limitált szériát.

A teljes cikk itt olvasható.

Borítókép: A Cupra Formentor VZ5 Century Bronze-ból csupán két darab található Magyarországon / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Ezek is érdekelhetnek

További híreink