Meglepő adatokat mutatnak a nők utazási szokásai, és nemcsak nőnapon

Hírek vg.hu
A tavalyi vendégforgalom 46 százalékát a női vendégek tették ki. Cserszegtomaj, Cserkeszőlő, Szarvas és Noszvaj is női desztinációnak számítanak az adatok alapján – közölte a Világgazdaság.

A 2023-as teljes vendégforgalom 46 százalékát a női vendégeknek köszönhetik a hazai szálláshelyek, akik Budapest után legszívesebben Siófokot, Hajdúszoboszlót és Hévízt keresték fel. Míg a legtöbb külföldi női látogató Németországból érkezett, addig a vendégarányt tekintve Ausztráliából, Dél-Koreából és Írországból látogattak hazánkba a férfiak számát is meghaladóan a női utazók. Utazási szokásaikról elmondható, hogy az összes korcsoportban szívesen kelnek útra és legszívesebben szállodákban szállnak meg ‒ derül ki a Nemzeti Adatszolgáltató Központ (NTAK) adataiból, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség a március 8-i nőnap alkalmából szedett egy csokorba.

A 2023-as esztendőben több mint 15 millió bel- és külföldi utazó fedezte fel Magyarországot, a hazai szálláshelyek pedig 41 milliónál is több vendégéjszakát regisztráltak. Habár országosan a nemek aránya kicsivel ugyan, de a férfiak felé billen, egyes turisztikai térségekben közel ugyanannyi női vendéget regisztráltak: a Sopron-Fertő (49 százalék), a Mátra-Bükk térségben (49 százalék) és a Balaton esetében is (48 százalék) kiemelkedően magas volt a hölgyek aránya.

Több településről is elmondható, hogy kifejezetten női desztinációknak számítanak, így Cserszegtomaj, Cserkeszőlő, Szarvas és Noszvaj is.

A szálláshelyválasztást tekintve a nők főleg a hoteleket preferálták, foglalásaik 56 százaléka, közel 4 millió éjszaka érkezett ilyen szálláshelyekre 2023-ban. Ha nem szállodában foglaltak szállást, akkor a legnépszerűbbek az egyéb és magánszálláshelyek voltak a körükben, ide a hölgyekhez köthető foglalások 28 százaléka szólt.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Szabad Föld / Németh András Péter

Ezek is érdekelhetnek

További híreink