Meghatotta a Facebook-vezér "nagyvonalúsága" az Európai Parlament elnökét

Hírek
Megkezdődött Mark Zuckerberg meghallgatása az Európai Parlamentben (EP), természetesen zárt ajtók mögött, ahogy azt illik…

A Facebook alapítóját és vezérigazgatóját 18:20-kor kezdték el arról faggatni az Európai Parlament képviselői, hogyan üzletelhetett több tízmillió felhasználó adataival anélkül, hogy azok tudtak volna erről.

Bár a Facebook-felhasználók személyiségi jogaival kapcsolatban annyira nem volt kényes az ifjú milliárdos, azt azért el akarta intézni, hogy a meghallgatása az EP-ben ne legyen nyilvános. Később “nagyvonalúan” úgy döntött, hogy az eseményről mehet élő stream az interneten, de az ajtók azért maradjanak zárva.

Antonio Tajaninak, az EP elnökének erre adott reakciója se semmi: “Örömmel jelenthetem be, hogy Zuckerberg úr beleegyezett abba, hogy a meghallgatását közvetítsük az interneten” – írta az elnök a Twitterén. Micsoda öröm, hogy kegyeskedik a nyilvánosság elé tárni, hogyan élt vissza több tízmillió ember bizalmával! Ezek után már igazán nem várhatjuk el a Facebook urától, hogy még az ajtók is nyitva legyenek.

Ugyanebben a parlamentben egymást érik a magyarországi demokráciával kapcsolatos hüppögések, közben az emberek személyes adataival csencselő üzletemberrel úgy bánnak, mint a hímes tojással.

Ez a képmutatás újabb szintje. Várjuk Ujhelyi István és Niedermüller Péter harcias nyilatkozatait az üggyel kapcsolatban. Ne csak akkor mozgósítsák magukat, amikor a saját hazájukat kell külföldről mocskolni!

Borítókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Ezek is érdekelhetnek

További híreink