Meghalt Tompos Kátya

Hírek vg.hu
Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő péntek hajnalban elhunyt. A művész kezelésére a napokban jótékonysági gálát rendeztek. A színésznő 41 éves volt – közölte a Világgazdaság.

Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes – tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje pénteken.

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében.

Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit” – írták.

Május 25-én tartottak jótékonysági gálát a Szegedi Nemzeti Színházban, hogy pénzt gyűjtsenek Tompos Kátya gyógykezelésére. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy

Tompos Kátya olyan ritka daganatos betegségben szenvedett, amelynek a legmegfelelőbb kezelése Magyarországon nem elérhető, ezért a művész felépüléséért jótékonysági gálát és gyűjtést szerveztek. Arról is beszámoltunk, hogy annyi pénz gyűlt össze a színésznő gyógykezelésére, hogy valószínűleg többfajta orvosi ellátást is tudtak volna finanszírozni.

Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten. Édesanyja orosz származású. Gimnazista korában néhány évig Földessy Margit stúdiójába járt. 2001 és 2005 között a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára járt. 2004-ben Edith Piaf Mylord című dalával megnyerte a színművészeti egyetem dalversenyét. Az egyetem elvégzése után 2005-2007-ben a József Attila Színház tagja volt, majd 2007-2008-ban a Bárka Színházban szerepelt. 2008 és 2018 között a Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismeretségre tett szert a Vacka Rádió folytatásos mese hangjáték főszerepével.

Énekes szerepei is különösen figyelemreméltóak. Fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel, valamint a Söndörgő zenekarral Indiában is. 2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze, amely varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig, angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven énekelt dalok.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Mediaworks

Ezek is érdekelhetnek

További híreink