Megerősítették Magyarország hitelminősítését

Hírek
Nem változtatott a magyar államadósság befektetésre ajánlott besorolásán a Fitch hitelminősítő intézet, érvényben maradt a stabil kilátás is.

A hitelminősítéshez mellékelt közleményében a Fitch is gyorsuló magyar gazdasági növekedéssel számol. A bővülést a fogyasztás erősödése jelentősen fogja támogatni, köszönhetően a munkanélküliség további csökkenésének és a bérek emelkedésének.

A Fitch is elismeri, hogy a gazdasági növekedés nem jár eladósodással, a költségvetési hiány idén és jövőre is 3 százalék alatt alakul, az államadósság pedig folytatva a 2011 óta tartó trendet egészen a GDP 71,1 százalékáig csökkenhet 2018 végére.

Mind a három nagy nemzetközi hitelminősítő befektetésre ajánlja a magyar állampapírokat, ami a magyar gazdaság folyamatos erősödését igazolja. A piacok megítélése továbbra is megelőzi a hitelminősítők lépéseit és ott még kedvezőbben ítélik meg hazánk teljesítményét, amely előretekintve a hitelminősítői besorolás további javítását indokolja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a magyar gazdaság folyamatos erősödését igazolja, hogy mind a három nagy nemzetközi hitelminősítő befektetésre ajánlja a magyar állampapírokat. A minisztérium szerint a piacok megítélése továbbra is megelőzi a hitelminősítők lépéseit, és ott még kedvezőbben ítélik meg Magyarország teljesítményét, ami indokolhatja a hitelminősítői besorolás további javítását.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink