Megérkezett Hszi Csin-ping

Hírek vg.hu
Szerdán este leszállt a kínai elnököt szállító repülőgép Ferihegyen. Hszi az első kínai elnök húsz év óta, aki Magyarországra látogat.

Leszállt Budapesten Hszi Csin-ping kínai elnök repülőgépe – ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte egy a Facebookon közzétett videóban, amelyből az s kiderült, hogy a kínai államfőt katonák díszsorfala és népviseletbe öltözött csoport is várta.

A történelmi látogatásról készült felvételen, felehetően biztonsági okokból, maga Hszi már nem látható. Az viszont egyértelműen kiderül a videóból, hogy Magyarország megadta az illő tiszteletet a kínai államfőnek.

A Hszi érkezését megelőző készülődésről korábban Orbán Viktor is tett közzé videót. Nem csoda, a kínai–magyar gazdasági kapcsolatok talán sosem voltak annyira jók, mint ma, erre sok ország irigykedhet.

A kínai államfőt és feleségét Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó fogadta. A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket, majd a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetnek

További híreink