Megérkezett a harmadik hullám

Hírek Figyelo.hu

A járvány második hullámának a lefelé ívelő szakasza nem csengett le úgy, mint ahogy az az első hullám esetében tapasztalható volt, most azonban

ismét emelkedő szakaszban vagyunk, így elmondható, hogy elkezdődött a harmadik hullám – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A Világgazdaság beszámolója szerint napokkal ezelőtt észlelték, hogy újra növekednek a naponta detektált új fertőzöttek száma, tegnap 2853 fővel nőtt az új regisztrált esetek száma (hétfőn 1300 fő volt az új regisztráltak száma). Emellett 104 beteg hunyt el, és csak három százalékuknak nem volt semmilyen krónikus betegsége. Kórházban ápolnak 4021 főt, és 332 főt lélegeztetnek is. Jelenleg az aktív betegek száma 78625 fő.

Müller Cecília a járványügy adatok tükrében hangsúlyozta az oltási program zökkenőmntes működésének a fontosságát, kiemelte, jelenleg ötféle védőoltás engedélyezett Magyarországon. Hozzátette,

a kínai Sinopharm vakcinát és annak teljes dokumentációját jelenleg is vizsgálják a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei, hogy minél előbb rendelkezésre tudják bocsátani.

Ez a vakcina lényegesen egyszerűbb, mint például a Pfizer, ugyanis 2-8 fokon hosszabb ideig is tartható, és a háziorvosi rendelőkben rendelkezésre állnak az oltóanyagos hűtőszekrények. Ráadásul az oltóanyagot egyadagos, tűvel ellátott fecskendőben töltve csomagolják, vagyis beadásra készen érkezik az oltóanyag.

(Borítókép: GGGraphics, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink