Megbukott az osztrák kancellár

Hírek
Elvesztette a bizalmi szavazást Sebastian Kurz a parlamentben, miután az ellenzéki pártok összehangoltan ellene szavaztak. 

Sebastian Kurz osztrák kancellár és kormánya elvesztette azt a bizalmatlansági indítványt, amelyet hétfőn kezdeményezett az ellenzék a törvényhozásban. Az indítványt megszavazta a szocialisa SPÖ, az eddig a kormánykoalícióban részt vevő Szabadságpárt, az FPÖ és a JETZT, ez pedig meghaladta az eltávolításához szükséges 92 mandátumot.

Az osztrák kancellár vasárnap este, miután kiderült, hogy pártja, a néppárt főlényes győzelmet aratott az EP-választásokon még azt mondta, megerősítve érzi magát.

Ausztriában múlt héten robbant ki korrupciós botrány, miután nyilvánosságra került egy videó, amin Heinz-Christian Strache, a kormány koalícióban részt vevő Osztrák Szabadságpárt vezetője a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését ígérte egy ausztriai befektetésre készülő nőnek.

Strache még a múlt héten lemondott alkancellári és pártelnöki tisztségéről, Sebastian Kurz osztrák kancellár pedig az osztrák kormánykoalíció felbontását és új választás kiírását javasolta.

Borítófotó: Sebastian Kurz osztrák kancellár (Sean Gallup/Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink