Megakadályozta a zuglói vagyon felélését a Fidesz

Hírek
Újra nem tudott túladni a kijelölt ingatlanokon a zuglói önkormányzat, hiszen a Fidesz-KDNP és a független képviselők nem mentek el a rendkívüli ülésre.  

Összesen 2,246 milliárdos lenne az a telekaladásból befolyt pénz, amelyre a rendkívüli testületin sem tudtak rábólintani a zuglói képviselők, hiszen határozatképtelen volt az önkormányzati testület –  tudta meg a Figyelő. A döntést azért nem tudták meghozni, mert a független képviselők és a fideszesek sem vettek részt az ülésen, ezért lett a testület határozatképtelen.

A Karácsony Gergely (MSZP-P) polgármester vezette Zuglóban a baloldal az összes nagyobb, még megmaradt építési telkét eladná. Nem újdonság ez a kerületi baloldal részéről: 2010 előtt – az akkor még MSZP-SZDSZ-es többség – ugyanezt a politikát folytatta, 2010 és 2014 között a Fidesz-KDNP-s polgármester, Papcsák Ferenc megállította az ingatlanvagyon felélését.

Az ingatlaneladások célja a költségvetési hiány befoltozása lenne, csakhogy a tervek szerint az ingatlanokon tervbe vett ötszáz új lakás építésével a kerületi zöldterületek mértéke is csökkenne. Ellenzéki képviselők szerint az új társasházak környékén szükség lenne az utak rendbetételére, bölcsődék, óvodák építésére, erre azonban se pénz nincs, se tervek nem léteznek.

A képviselő-testületben és az illetékes bizottságban az elmúlt hónapokban már többször leszavazták az eladásokat, de a baloldal nem adta fel, újra és újra beterjesztette tervét. Egyelőre nincs döntés arról, hogy mikor hívnak össze egy újabb tanácskozást az ingatlaneladások miatt.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink