Még olcsóbb hitelek kutatás-fejlesztésre

Hírek
Az eddiginél is kedvezőbbek lesznek a vállalkozások kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységeinek ösztönzése és beruházásainak előmozdítása érdekében meghirdetett, nulla százalékos kamatú hitelprogram igénylési feltételei.

Módosította a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az európai uniós forrású, „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Hitelprogram” (GINOP-8.1.1-16) termékleírását. Az immár  hatályos módosításoknak köszönhetően bővítésre került a
kölcsönre jogosultak köre, és már a mikrovállalkozások is igényelhetik a rendkívül kedvező, nulla százalékos kamatozású hitelt.

További könnyítés, hogy a kölcsön összegének minimálisan felvehető összegét, a korábbi 100 millió forintról 5 millió forintra csökkentették, amely szélesíti a potenciális ügyfelek körét.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta: folyamatosan figyelik a vállalkozásoktól érkező  visszajelzéseket, és ennek köszönhető ez a mostani módosítás, amely az igénylők valós igényeit veszik még inkább figyelembe.

A módosításoknak köszönhetően a hitelprogram keretében az innovációs láncnak a piachoz legközelebbi része kerül finanszírozásra, amikor a K+F+I tevékenység már üzletileg kezelhető kockázatot hordoz magában. Az MFB Pontok hálózatának bővítésével az érdeklődők már 642 Ponton igényelhetik az uniós forrású hiteleket, illetve előzetes online hitelbírálati kérdőívet is kitölthetnek az mfb.hu
weboldalon. 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink