Még nincs itt az ideje a triumfálásnak

Hírek
Triumfál a „független” balliberális sajtó, durrantak a pezsgősdugók, minden cseppjét kiélvezik a győzelemnek. De ez nem elég nekik, gondosan számonkérik a jobboldalon, hogy miért nem örül úgy, mint ők. Pedig nem történt semmi több, mint a Fidesz elvesztett egy helyi csatát, ezt azonnal el is ismerte, a nap pedig ma reggel is felkelt.  

Csőre töltve várta tegnap a teljes hazai sajtó, mi is történik a kiskunhalasi időközi választáson. Letelepült mindenki a városba, forgattak egész nap. A Fidesz jelöltje fölényesen nyert, a balliberális sajtó hosszasan elemezte a történteket, megszólaltatta a szereplőket és az ellenzéki pártok arcába tolta a mikrofont, hogy a kudarcukkal szembesítse őket. Ja nem, persze, hogy nem. A kiskunhalasi választás el se érte az ingerküszöbüket, marginális hírként jóval később jelent meg náluk.

Mert nekik csak a hódmezővásárhelyi győzelem a fontos, hat-hat írás olvasható Márki-Zay sikeréről az Indexen és a 444-en, a függetlenség jegyében. Úgy ünneplik a volt fideszes, keresztény, nagycsaládos, jobboldalinak mondott politikust, mintha az ellenzéki pártoknak bármi köze lenne a hódmezővásárhelyi polgárok döntéséhez. Mintha bármelyik általuk támogatott ellenzéki párt tudott volna muníciót vinni ebbe a helyi ügybe. Emblematikusnak állítják be a győzelmet, pedig csak annyi történt, hogy a Fidesz egy helyi csatát elvesztett. Hódmezővásárhely ettől még nem lesz balos város. Nem jelent meg egyetlen élcelődés sem arról, mikor a szekérderéknyi gyerek ott állt az édesapjuk mögött, és együtt ünnepeltek. Senkit sem aggasztott, hogy kiskorúakat használnak politikai célokra, pedig ez a "függetlenek" lelkét erősen fel szokta zaklatni. 

De mindez nem elég, már este megjelent az Indexen a jobboldali sajtó ostorozása, a számonkérés, hány óra hány perckor tették ki a hírt Márki-Zay győzelméről. Vitriolos cikkben reklamálták, hogy mikor adta hírül a jobboldal a vereséget. Pedig a legtöbb orgánum folyamatosan tudósított, a vereség után jelentek meg elemzések is, ma is fognak. Nem kiáltott senki trükközést, csalást, nem voltak homályos utalgatások arra, hogy esetleg nem volt tiszta a választás. De a balliberális kollégáknak ez kevés, ők a teljes megsemmisítés bolsevik szellemiségében szocializálódtak.

Hat-hat cikk egy időközi polgármesteri választásról, a mértéktartás jegyében. De ne rójuk fel, mert nem kenyerük ez nekik. Minden egyes kis siker úgy kell nekik, mint egy falat kenyér,  maradjunk a hasonlatnál, ütni fogják a vasat április 8-ig, az utolsó pillanatig. Arányosan, tárgyilagosan, pártatlanul. Ja nem, persze, hogy nem.

Ma délelőttre már a világsajtót is körbejárta a hír, a legnevesebb mainstream sajtótermékek foglalkozott a témával. A Washington Post és a New York Times szerkesztői nyilván meggooglizták, hol a búbánatban van ez a rettenetes nevű város, amelynek a polgármester-választásáról valami egészen furcsa okból írniuk kell. Nyilván van egy rovatuk, ami kifejezetten a kelet-európai helyhatósági választásokkal foglalkozik. 

Az jól látható, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz megkerülhetetlen tényező a nemzetközi politikában. Orbán Viktor és a Fidesz kivívta az ellenszenvet az eltökéltségével a nemzeti autonómia és a zsidó-keresztény kultúra védelme iránt. Elsőként értette és látta azt, hova vezet Európa elárasztása migránstömegekkel, és elsőként mondott erre nemet, és elsőként képes volt a retorikát cselekvésre is váltani. Ezt kell szem előtt tartanunk, ez a tét április 8.-án. 

Borítókép: Hódmezővásárhely

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink