Még nem értük el a járvány tetőpontját

Hírek figyelo.hu

Nyomatékosan felhívta a figyelmet az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos, hogy a járványügyi adatok nem fognak pozitívan változni, amíg meg nem tesz mindent a lakosság azért, hogy megakadályozza a fertőzés továbbhaladását.

A járványügyi adatok egyébként ismét rekordot döntöttek, az elmúlt 24 órában 302 beteg hunyt el koronavírus-fertőzés következtében, és 6700 új beteget regisztráltak.

A tisztifőorvos elmondása szerint az oltóprogram jól halad, eddig 2 011 029 fő kapta meg a vakcinát, 4-5 honvédségi oltóbusz járja az országot, jelenleg Komárom-Esztergom és Nógrád megye kis településeit, valamint megkapták a behívó sms-eket a pedagógusok. Müller Cecília szerint az oltási program sikerét az idősotthonok is alátámasztják, ugyanis az ott élők 80 százalékát már beoltották, és ha a tavaly novemberi, és az idén márciusi fertőzésszámokat összehasonlítják, akkor látható, hogy 96 százalékkal kevesebb lakó és 92 százalékkal kevesebb dolgozó fertőződött meg.

(Borítókép: Koronavírus tájékoztató oldal, Facebook)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink