Még mindig nehezen hihető, hogy az összellenzék nem bontana kerítést

Hírek
Ezen az se segít, hogy vagy rendre kétértelmű üzeneteket küldenek, vagy meg sem szólalnak az ügyben. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szerint az MSZP és a DK között létrejött baloldali szövetség a választások után egy dologban biztosan egyetért majd: a bevándorlási kvóták elfogadásában, a bevándorlás támogatásában.

Bár az ellenzékiek próbálják a választókat összezavarni , hogy feledtethessék azokat a – nem annyira régi – időket, amikor még egyértelműen ellenezték a kerítést, arra azért vannak tippjeink, körülbelül milyen gyorsan kezdenének brüsszeli ritmusra táncolni a bevándorlás kérésében, ha kormányon lennének.

Gulyás Gergely azért mai sajtótájékoztatóján igyekezett mindenkit emlékeztetni az ellenzékiék valódi szándékaira. Kijelentette: Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nyilvánvalóan hazudott, amikor a kvóták elutasításáról nyilatkozott, hiszen emellett hangsúlyozottan közös európai megoldást szorgalmazott. Utóbbi azonban Gulyás Gergely szerint semmi mást nem jelentett eddig, mint a kötelező betelepítési kvótákat. 

Felhívta a figyelmet arra is: a szocialista Bangóné Borbély Ildikó egy válaszából kiderül, hogy csak április 8.után árulja el, támogatja-e a kvótákat. Felidézte Gyurcsány Ferenc DK-elnök korábbi szavait is, aki "politikai öngyilkosságnak" nevezte, ha valaki kerítésbontásról beszél, és ő nem szeretne öngyilkos lenni. Vagyis nyíltan beszél arról, hogy nem hajlandó megmondani az igazságot – értékelte a szavakat Gulyás Gergely, aki szerint ebből egyértelmű: vélhetően semmit nem változott Gyurcsány Ferenc kerítésbontó szándéka.

Kijelentette: már most egyértelműen kiolvasható a nyilatkozatokból, hogy ha a baloldali ellenzék hatalomra jutna, akkor a kerítést lebontaná, a bevándorlásnak szabad utat engedne, és bármilyen közös európai megoldást támogatna, beleértve a felső korlát nélküli betelepítést is.      
Ezt a folyamatot nem szabad megengedni, továbbra is mindenkit meg kell állítani a határnál – szögezte le Gulyás.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetnek

További híreink