Még kisgyermekek kínzását is elég olcsón meg lehet úszni

Hírek
Társaival megkötözött egy családot és megkínozta a gyerekeket, hogy így kényszerítsen ki pénzt. Az ügyész szerint csak 10 év fegyházat érdemel.  

Sajtóértesülések szerint a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki társaival együtt tavaly márciusban betört egy családi házba, a lakókat megkötözte, a gyermekeket meg is kínozta.

Az egyik férfi a családapát ököllel verte, és az egyik gyerek ujjait késsel szurkálta, hogy rávegye a családot értékeik átadására. Ezek után bezárták a sértetteket az alagsori szobába. Eztán 6 millió forint értékben tulajdonítottak el ékszereket és órákat, az eltulajdonított készpénz értéke pedig 1,8 millió forint.

A főügyészség felfegyverkezve elkövetett csoportos rablással, két rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével és más bűncselekményekkel vádolja.

Az ügyészség tíz év fegyházat, tíz év közügyektől való eltiltást kért a bíróságtól, valamint azt, hogy a vádlott fizese meg a több mint tízmilliós bűnügyi költséget.

A hír hallatán valamelyest megrökönyödtünk, ezért megkérdeztük egy a büntető jogban jártas forrásunkat, nem tarja-e enyhének a büntetést. Forrásunk erre úgy válaszolt, súlyosbító körülmények esetén elképzelhető, hogy az a tíz év, inkább tizenöt legyen.

Hogy az ügyész miért enyhébb büntetést kért a vádlottra, talány.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink