Még a balliberálisok szerint is kudarc volt a tegnapi tüntetés

Hírek
Pető Péter szerint rendkívül kevesen voltak a Kossuth téri megmozduláson, azon csupán az „anti-orbánista” keménymag vett részt. A balliberális megmondóember azt is elismerte, hogy a Fidesz-KDNP támogatottsága soha nem látott magasságban van. Az MSZP pártlapjának számító Népszava főszerkesztője pedig arról beszélt, a politikai események Orbán Viktornak kedvező irányba haladnak.

A balliberális újságírók komoly reményeket fűztek a tegnapi tiltakozásokhoz. Már napokkal az alakuló ülés előtt mindent bevetettek annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ember odacsődüljön az Országgyűlés épülete elé és fejezze ki nemtetszését a kormánnyal szemben. Hiába ugyanakkor minden erőlködés, szemmel láthatóan kifulladtak ezek az ellenzéki megmozdulások, tegnap csupán pár százan, legjóindulatúbb becslések szerint is csak néhány ezren vettek részt a tiltakozáson.

Ennek fényében már a legelszántabb balliberális újságírók sem merték azt mondani, hogy a tiltakozók jelentenék a többséget. A Népszabadság egykori főszerkesztő-helyettese és a Népszava főszerkesztője az ATV-ben elismerte, hogy rendkívül kevés embert vonzott a tegnapi megmozdulás. Ráadásul Pető Péter szerint mivel a hatóságok és a kormány „bölcsen” reagálnak, ezeknek a tiltakozásoknak semmilyen hatása nincsen a kormány politikájára. A Népszabadság egykori vezetője még azt is elismerte, hogy soha nem látott többség áll a kormánypártok mögött, akiknek a támogatottsága április 8-a után ráadásul még tovább nőtt.

Az MSZP pártlapjának számító Népszava főszerkesztője szintén elismerte, hogy a tiltakozáson kevesen voltak, mint fogalmazott: „az események Orbán Viktor szája íze szerint alakulnak.” A balliberális újságíró ezután hosszasan sorolta az ellenzék problémáit, melyek szerinte Orbán Viktor számára rendkívül kedvezőek.

A beszélgetés legérdekesebb része alább, a teljes felvétel pedig itt tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink