Mától nem kell teszt, hogy beléphessük az USA-ba

Hírek Sz. H.
A Biden-kormány mától feloldotta az intézkedést, amely szerint az Egyesült Államokba történő beutazáshoz minden légi utasnak negatív koronavírustesztet, vagy felgyógyultsági igazolást kell bemutatni. A lépést a légitársaságok nyomására hozták meg.

Az USA járványügyi hivatala (CDC) feloldja a korlátozást, amely ellen az utazási ipar hónapokig lobbizott, miután megállapította, hogy „a tudományos és statisztikai adatok alapján” már nincs rá szükség – mondta el egy magas rangú kormányzati tisztviselő a hírről elsőként beszámoló CNN-nek. A szigorítást 2021 januárjától vezetették be: az oltásokon túlmenően negatív Covid-teszt, vagy a betegségen 90 napon belüli átesettséget igazoló orvosi irat volt szükséges a belépéshez.

A CDC 90 napon belül újraértékeli a döntés hatását, emellett a hatóságok a tervek szerint egyeztetnek a légitársaságokkal, hogy a változtatás után zökkenőmentes legyen az átállás.

Az utazási ágazat tisztviselői az elmúlt hetekben egyre kritikusabbak voltak a követelménnyel szemben, és sürgették a Biden-kormányt, hogy szüntesse meg az intézkedést, azzal érvelve, hogy az kifejezetten rossz hatással van az amúgy is törékeny gazdaságra.

Borítókép: PuzzlePix/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink