Márciustól másképp lehet utazni a MÁV és a Volán járatain

Hírek vg.hu
Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere – emlékeztetett szerdai közleményében a MÁV-Volán csoport. A MÁV-Volán tájékoztató oldalt indított, ami minden szempontra kitér az új tarifarendszer kapcsán.

Erről a Világgazdaság korábban is sokat írt, a közösségi közlekedésben a változás lényege, hogy 3,5-4 millió ember számára teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a MÁV-Volán járatait, sőt még a budapestieket, a zalaegerszegieket és az esztergomiakat is. Mindez havonként akár több tízezer forintos megtakarítást is eredményezhet a családoknak.

Annak érdekében, hogy a legfontosabb tudnivalók mindenki számára megismerhetők legyenek, a MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított, amely mától mindenki számára elérhető.

A honlap címe www.ujtarifa.hu.

Ez elmagyarázza a megújuló tarifarendszer részleteit, a változásokat pedig gyakorlati példák és infografikák segítségével mutatja be. Hangsúlyos elem, hogy egyes viszonylatokon keresztül szemlélteti, hogy a korábbi díjtermékekkel szemben az új kedvezmény- és díjkategóriák révén mennyivel kedvezőbb áron lehet utazni. A tájékoztató oldal külön részt szentel az új tarifarendszer alapját képező

  • vármegye- és országbérletek felhasználási körének bővülésével,
  • az új, 24 órás napijegyekkel,
  • az egyszerűbbé váló kedvezményekkel,
  • a korábbinál több utast megillető díjmentes utazási lehetőségekkel,
  • valamint a Budapest és agglomerációjának változó közösségi közlekedésével kapcsolatos kérdéseknek.

Az is kiderül, mi lesz a sorsa a korábban megváltott jegyeiknek, hogyan kérhetik utazási költségeik elszámolását a munkáltatójuktól, illetve azt, hogy milyen átmeneti szabályok segítik a zökkenőmentes átállást a március 1-jét követő időszakban.

Mikortól lehet megvásárolni az új jegyeket és bérleteket a MÁV-Volánra?

Az új tarifarendszerben elérhető kedvezményekkel és feltételekkel március 1-jétől kezdődik meg a jegyek és bérletek értékesítése a jegypénztárainknál, az automatáknál, illetve online az ELVIRA-ban és a MÁV appban.

A további részletek itt olvashatóak.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink