Március elsejéig maradnak a korlátozások

Hírek figyelo.hu

Sikerült megfékezni és kordában tartani a járvány terjedését a november óta érvényben lévő szabályokkal, és egyelőre bármilyen enyhítés veszélyeztetné az eddig elért eredményeket – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Hozzátette, a kormány a tegnapi ülésén úgy döntött, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályokat március 1-ig meghosszabbítja, illetve kérni fogja az országgyűléstől, hogy ismét hosszabbítsa meg a rendkívüli jogrendet 90 nappal.

A miniszter kiemelte, a szolgáltató szektor, azon belül is a vendéglátás számára nagy nehézséget és komoly veszteséget okoz a korlátozás, ezért felgyorsítják a bértámogatások kifizetését. Eddig 27 milliárd forint összegű támogatásra érkezett igény, ebből 7 milliárdot utalt a kincstár. Továbbá megígérte, hogy ha lazítás lesz a jelenlegi szabályokon, először a vendéglátó helyeket fogják kinyitni.

A Magyar Falu Program keretében 45 milliárd forintot biztosít az állam a falvakban működő kisboltok támogatására, az elmúlt években ugyanis sokan bezárásra kényszerültek – emelte ki Gulyás Gergely. Hozzátette, a támogatás célja, hogy tovább működhessenek a legkisebb településeken is a boltok, ne maradjon senki ellátás nélkül, és ahogy a benzinkutakon, úgy ezekben a kisboltokban is lehet majd vény nélkül kapható gyógyszereket vásárolni.

(Borítókép: Angyalosi Beata, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink