Már úton vannak a magyar rendőrök az Adriára

Hírek MTI / Figyelo.hu

Idén is elérhetőek lesznek a Zadar és Pula környékén nyaralók számára az ott szolgálatot teljesítő magyar rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken. Mint írták, a feladatra kiválasztottak csütörtökön felkészítésen vettek részt a Rendőrségi Igazgatási Központban. A kiválasztás során szempont volt a nyelvtudás, így a Horvátországba induló magyar rendőrök közül öten beszélnek angolul, egy pedig horvátul.

A magyar rendőrök július 1-je és augusztus 31-e között segítik horvát kollégáik munkáját a tengerpart idegenforgalmi szempontból frekventált övezeteiben.

A közös járőrszolgálat során a magyar rendőrök Zadarban és Pulában, valamint a környékbeli településeken,

leginkább a strandok környékén, valamint az utazók által látogatott helyeken lesznek jelen. A rendőrök jellemzően a turisták részére adnak tájékoztatást, szükség esetén útbaigazítják a nyaralókat.

Közölték azt is, hogy Zadarban és környékén a +36 30 114 8704, míg Pulában a +36 30 744 6147 telefonszámot lehet a magyar rendőrök segítségét kérni.

A két telefonszám kizárólag július 1-je és augusztus 31-e között érhető el.

Az ORFK emlékeztetett rá: a koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében a Horvát Köztársaság területére történő belépéskor minden külföldi állampolgárnak egy nyilatkozatot kell kitöltenie. A határátlépés meggyorsítása, illetve a várakozás elkerülése érdekében a nyilatkozat magyar nyelven is kitölthető. A Horvátországba utazó magyar állampolgárok naprakész információkat találnak a Konzuli Szolgálat honlapján.

(Borítókép: Ive Begonja, Zaton település körzeti megbízottja (b) egy kempingben teljesít szolgálatot magyar kollégáival, Kocsis Judit, rendõr törzszászlóssal (j2) és Halmi Roland zászlóssal (j). Már hetedik éve járõröznek magyar rendõrök Horvátországban. Az idén július 1. és augusztus 30-a között találkozhatnak az ott élõk és nyaralók magyar rendõrökkel. Kéthetes váltásokban összesen nyolc fõ segíti a horvát kollégák munkáját. (MTI, Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink