Már lehet pályázni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj idei felhívására

Hírek magyarnemzet.hu
Az elismerésre hat kategóriában, legalább 15 hónapja működő projektjükkel pályázhatnak az érintettek – közölte a Magyar Nemzet.

Szerdától lehet pályázni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj 2024. évi felhívására – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. A kormány elfogadta a KKV Stratégia (2019–2030) felülvizsgálatát, amelynek kiemelt célja a vállalkozói kedv ösztönzése, a vállalkozói lét és életpálya társadalmi megbecsültségének növelése, valamint a vállalkozásindításhoz szükséges tudás és kompetenciák elsajátításának támogatása. Ezen célokkal összhangban az NGM az idei évben is meghirdeti az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) felhívását –írták a közleményben.

A minisztérium 2024. május 31-ig várja azon kreatív, innovatív és egyedi vállalkozásfejlesztési programok nevezését, amelyek segítik a vállalkozóvá válást és megkönnyítik a vállalkozások mindennapjait.

Az Európai Bizottság által 2006-ban alapított EEPA célja a vállalkozói lét és az üzleti szellem fontosságának hangsúlyozása mellett az olyan kezdeményezések megismertetése az európai nyilvánossággal, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, a vállalkozások mindennapjait, és nemzetközi szinten is kiemelkedő jó gyakorlatokkal szolgálhatnak. A bizottság évről évre a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési projekteket díjazza – emlékeztettek a közleményben.

Az elismerésre hat kategóriában, legalább 15 hónapja működő projektjükkel pályázhatnak a vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek és intézmények.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: PuzzlePix / Shutterstoc

Ezek is érdekelhetnek

További híreink