Már közel 100 ezer embernek ítéltek meg bértámogatást

Hírek MTI

Eddig 140 ezer munkavállaló munkahelyvédelmi bértámogatására adtak be kérelmet a vállalatok, és ebből 94 ezernek már megítélték a támogatást – közölte az innovációs és technológiai miniszter.

Palkovics László hat cég bértámogatást biztosító okiratának ünnepélyes átadásán hangsúlyozta:

a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében döntött a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv elindítása mellett, amelynek kiemelt célja a munkahelyek védelme, valamint új munkahelyek teremtése.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j) munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot adott át Szincsák Attilának, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. ügyvezetőjének (k) Törő Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b) jelenlétében Székesfehérváron 2020. május 22-én. (Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Munkahelyvédelmi bértámogatást vehetnek igénybe a vállalatok, hogy elbocsátások helyett csökkentett munkaidőben foglalkoztathassák tovább a dolgozóikat – emelte ki.

A miniszter elmondta, hogy

a kutatás-fejlesztési munkakörben dolgozók után járó kedvezményre már több mint 14 ezer kérelem érkezett be.

Sikeres konstrukciónak nevezte a 80 milliárd forintos keretösszeggel elindított munkahelyteremtő bértámogatási programot is, amely 70 ezer ember munkába állását segítheti.

(Borítókép: Dolgozók az autóipari beszállító DENSO Gyártó Magyarország Kft. székesfehérvári üzemében 2020. május 22-én. Ezen a napon Palkovics László innovációs és technológiai miniszter munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot adott át a kft.-nek. (MTI/Vasvári Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink