Már forognak az MKB Bank részvényei a BÉT-en

Hírek
Hétfőn megindult a kereskedés az MKB Bank újonnan bevezetett részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a pénzintézet 100 milliárd forint össznévértékű törzsrészvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek majd - jelentették be a BÉT hétfői sajtótájékoztatóján.

Az ünnepélyes csengetési ceremónián Balog Ádám, a bank elnök-vezérigazgatója szólaltatta meg a BÉT csengőjét, ezt követően az MKB Bank május végén bevezetett részvényeivel megindulhatott a kereskedés.

Balog Ádám közölte: az MKB Bank 2019. január 17-én tartott közgyűlésén határoztak a nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulásról, egyúttal 100 millió darab, egyenként 1000 forint névértékű részvényének tőzsdei bevezetéséről. A BÉT a pénzintézet 100 milliárd forint össznévértékű törzsrészvényeit május 30-án vette fel a terméklistára, amelyek az MKB Bank teljes alaptőkéjét, az intézmény teljes részvényszámát képviselik. A bankrészvényeket 1972 forintos áron vezették be a BÉT-re, a tőzsdei kibocsátással egyidejűleg nyilvános tranzakció nem történt.

A kereskedés megkezdésekor az MKB Bank Nyrt. tőzsdei kapitalizációja meghaladta a 197 milliárd forintot, amellyel a kibocsátók rangsorában a 6. helyet foglalja el.

Az MKB Bank Magyarország egyik legnagyobb, csaknem 70 éves múltra visszatekintő, meghatározó pénzügyi szereplője – jelezte Balog Ádám.

 

Borítófotó: Végh Richárd, a BÉT Vezérigazgatója, Balog Ádám, az MKB elnök-vezérigazgatója az MKB Bank Nyrt. tőzsdére lépése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) 2019. június 17-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink