Már fiatalon a nyugdíj utánra takarékoskodunk

Hírek Figyelo.hu

Az OTP 2020-as Öngondoskodási Index szerint bár a lakosság közel fele (48 százaléka) volt kénytelen a megtakarításaihoz nyúlni tavaly, az öngondoskodás nem veszített fontosságából.

A bank közleménye szerint a hazai lakosság egyre fiatalabban kezd hozzá a nyugdíjcélú megtakarításhoz és

a megkérdezettek 9 százaléka kezdett el többet félretenni a korábbiakhoz képest.

Bár a járvány sokak pénzügyi helyzetét megtépázta, azok aránya akik képesek voltak időskori megtakarítási tervükhöz tartani magukat nem csökkent 2019-hez képest.

Az Indexkutatás szerint szerint az aktív keresők 20 százalékának van kifejezetten nyugdíj célú megtakarítása, ami 2011 óta nem volt ilyen magas.

Azt OTP Nyugdíjpénztár 2020-ban 13 ezer új taggal bővült, így már 238 ezren választották a bankot nyugdíjmegtakarítás céljából. A pénztárhoz befolyt 25 milliárd befizetés háromnegyede magánszemélyektől érkezett.

Mint írták, az új csatlakozók negyede a 25-32 éves korosztályból érkezett vagyis a fiatalok is egyre korábban ismerik fel az öngondoskodás szükségességét.

„Bizakodva figyeljük, hogy az időskori öngondoskodás már a fiatalabb korosztály célkitűzései között is egyre nagyobb arányban kap helyet, az utóbbi években megfigyeltük, hogy az újonnan csatlakozó pénztártagok többsége a 35 év alatti korosztály képviselője” – mondta Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

(Borítókép: Pan Andrii, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink