Már Brüsszelből mondják meg, hogy mi történik itthon?

Hírek
Tényleg annyira biliárd golyó simaságú aggyal bírnak a szakportálnak álcázott, Brüsszel-szócső politico.eu olvasói, hogy elhiszik, a veszélyes időjárási viszonyok miatt maradt el a Közös Ország Mozgalom nemzeti ünnepre hirdetett tüntetése? Ugyanis Bayer Lili ezt írta.  

Na de, ki az a Bayer Lili, időjós? Felteszem, valami időképszerű meteorológiai oldal csak akad olvasói keze ügyében, ahol ellenőrizhetik Lili időjárás jelentését. Tényleg veszélyes időjárás, mint például cunami sújtja-e az Alpok és a Kárpátok gyűrűje óvta Magyarországot? Vagy, amit ő ír, az maga a készpénz. S olvasói annak is veszik. Ez esetben nem időjós, Lili jós. Megírta a frankót: veszélyes időjárás miatt le kellett fújni a demonstrációt.

A bátor, ballibsi aktivista berezelt holmi égiháborútól? De nem csak Gulyás Márton, hanem vele együtt a liberálmensevikek tömege? Tömege, hiszen Lili tudatta: a választópolgárok többsége politikai változást akar. No, e változást sürgető, elszánt tömeg otthon maradt október 23-án. Netán nincs semmiféle tömeg, amely Orbán Viktor székében, mindegy kit: Botka Lászlót, Karácsony Gergelyt, Szél Bernadettet, Vona Gábort, Gyurcsány Ferencet, Fekete-Győr Andrást, de valaki mást akar, legyen az ex-komcsi, ex-miniszterelnök, ex-mozgalmár, ex-jogvédő, ex-fajvédő… Persze, majd ha már nem esik oly nagyon.

Érdekes, a cudar idő nem tántorította el a kormánypárt szimpatizánsait, akiknek elég lenne egy sört, vagy kávét kérniük, és hátra dőlve nézni az önmagukat demokratákként meghatározók acsarkodását. Eső ide, eső oda, szép számmal megjelentek a szimpatizánsok a Terror Háza Múzeum előtt. Bizonnyal csak nekik fontos ötvenhat emlékezete.

Mert Lili olvasóinak aztán nem. Meg Lilinek sem. Ő új anti-Orbánista aktivisták hullámáról vizionált. Az aktivisták tegnap passzívan szemlélték szobájukból a szemerkélő esőt, s nem indultak útnak, mert Lili megírta: veszélyes odakint az időjárás.

Eddig itthonról üzengettek a megmondók, kinti sajtótermékeken keresztül haza, most már kintről mondják meg, mi történik itthon. A kormányt váltani akarók, bölcsességük teljében pedig inkább hisznek Lilinek, mint a saját szemüknek. Mert Bayer Lili maga az (i)gazság.

Borítófotó: az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján tartott állami ünnepség a Terror Háza Múzeum előtt 2017. október 23-án. (Kovács Tamás/MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink