Már a német titkosszolgálat is látja a migrációval érkező nigériai maffia veszélyeit

Hírek
Prostitúció, terrorizmus, bűnszövetkezetek, melyek már az olasz maffiánál is erősebbek – olvasható a migránsáradattal az országba érkező nigériai bűnbandákról a német titkosszolgálat egyik jelentésében, adta hírül a Spiegel internetes oldala.

A német hatóság elemzésében rendkívüli veszélyekre hívja fel a figyelmet a nigériai migránsokkal kapcsolatban: a népes afrikai ország bevándorlói több szempontból is fenyegetést jelentenek a német társadalomra.

A titkosszolgálat szerint az egyik fő probléma a Nigériából jövő bevándorlókkal együtt érkező iszlám radikalizmus. Ezenkívül számos problémát okoznak és okozhatnak még a fekete kontinens migránsai.

A bevándorlók bűnszövetkezetekbe tömörülve jelentős szerepet játszanak a németországi prostitúció felvirágoztatásában, mindemellett a drogkereskedelemben is élen járnak. A titkosszolgálat jelentésében olvasható, hogy a fiatal nigériai lányokat voo-doo szertartásokkal kényszerítik a prostitúcióra.

A német hatóság megjegyzi: a nigériaiak nem csak Afrikából, hanem már Olaszországból is érkeznek, s számos itáliai tartományban már erősebbek, mint a helyi maffia szervezetek.

A németek a migráció kiváltó okának az afrikai országban tapasztalható óriási szegénységet tartják.

Borítófotó: egy rendbontó menedékkérőt vesznek őrizetbe német rendőrök (MTI/EPA/Xcitepress/Christian Essler)