Már a börtön kapujában Gyurcsány

Hírek

A liberálmensevikek, legújabban karöltve a náluk cukibbikkal, mindent elkövetnek, hogy elhitessék a jónéppel: a Fidesz-KDNP-kormány korrupt. Kevéssé zavarja a széteső mancsaftot, hogy a kommunista utódpárti demokraták bizony a korruptak. A Metrókorrupciót Vizsgáló Munkacsoportnak nyilván nem hisznek. Vagyis a tegnap nyilvánosságra hozott megállapításuk nyilván a levegőégből kapott, miszerint: „a budapesti 4-es metró megépítése a 2007-2013-as időszakban az Európai Unió által finanszírozott legdrágább projekt volt. 2003. május 28-án a Magyar Kormány határozatban döntött úgy, hogy részt vesz a metróépítésben. Ekkor Magyarország miniszterelnöke Medgyessy Péter volt, akit Gyurcsány Ferenc követett, majd egy rövid időre Bajnai Gordon. A beruházás tervezett költsége nettó 194,9 milliárd forint volt. A metró megépítésének teljes költsége a befejezéskor bruttó 452.554.224.000 forint lett.” Pedig ezek makacs dolgok, mondhatni tények.

De nem hisznek a fényességes brüsszeli portának sem. Nem hisznek az év eleji OLAF-jelentésnek. A szocik akkor még azzal is bepróbálkoztak, hogy talán nem is eredeti a jelentés.

Lássuk megint a makacs dolgokat!

A Siemens bennfentes információkkal szerzett jogosulatlan versenyelőnye miatt a teljes támogatási összeget visszakéri Brüsszel. 31,7 milliárd forint. Az Alstom esetében ugyanezt állapították meg. 22,9 milliárd forint. A BAMCO-konzorcium jogszerűtlenül nyerte el a tendert. 8 milliárd. A Swietelsky Kft.-t szabálytalanul tendereztették. 7,6 milliárd. A Strabag-Hídépítő Zrt. közbeszerzési szabálytalanságokba futott bele. 2,5 milliárd.

Szép kis summát vár vissza az Unió.

De vajon ki adott bennfentes információkat? Ki segített tendergyőzelemhez? Ki tendereztetett szabálytalanul? Ki folytatott szabálytalan közbeszerzést?

1. a regnáló MSZP-SZDSZ kormányzat és fővárosvezetés

2. az ellenzék

A megfelelő válasz aláhúzását a kedves olvasóra bízom.

Lassacskán elkezdődött a mutogatás, a másikra mutogatás. Az egykori felsővezetőkre mutogatás. A közelgő baj előszele megborzolhatta Gyurcsány Ferenc haját, mert egy régebbi korrupciós botrány kapcsán kijelentette: „Tátrai Miklós börtönbe vonul. Helyettem.” Azóta előrelépés történt, Gyurcsány már a börtön kapujáig jutott. A sukorói telekcsere miatt elítélt Császy Zsoltot kísérte a tököli börtönbe.

A folyamatokat szemlélve, aggódhat az őszödi szónok. Bár lehetne menekült! Kérhetne menedékjogot, hiszen politikai nézetei miatt őt üldözik. Számtalanszor sikoltotta az éterbe, hogy koncepciós perekkel fenyegetik. Ráadásul a baráti politikai csoportosulások kirekesztik, senki sem kíván vele összefogni. Legföljebb a DK-val. Fletó nélkül. DK, Fletó nélkül!

Akad azért kivétel. Bokros Lajos MOMA-ja. Csak nehogy úgy járjon Ferenc, miként a nemzetközi hírű csomaggyártó közgazda, akit úgy kellett egy autó csomagtartójában kimenekíteni Horvátországból, a felbőszült szakszervezetisek haragja elől.

Persze megeshet, hogy a befogadó országból visszamenekülő Gyurcsányra nem várna autó.

Borítókép: Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatója (b) Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b2) és Herényi Károly, az Magyar Demokrata Fórum (MDF) volt elnökhelyettese (j) társaságában Tökölön, mielőtt bevonult a börtönbe 2017. szeptember 19-én. Császy Zsoltot június 8-án, Tátrai Miklóssal együtt, harmadfokon ítélte jogerősen letöltendő börtönbüntetésre a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében. Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi igazgatója három, Császy Zsolt két és fél év börtönbüntetést kapott.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink