Májusban érkezik a mozikba a Hosszú Katinka-dokumentumfilm

Hírek Sz. H.
A magyar úszónőről szóló, 2020 elejétől két éven át forgatott hivatalos életrajzi dokumentumfilm, Katinka címmel május 12-től látható a magyar mozikban. Nézze meg a trailerét!

Hogyan lett a bajai úszókislányból világhírű Iron Lady? A látványos felvételekkel teli portré bemutatja az úszónő tokiói olimpiára való felkészülését, az olimpiai szereplését, és az azt követő időszakba is bepillantást enged. De megismerhetjük Katinka gyerekkorát, felnőtté válását, magánéletének és sportkarrierjének meghatározó személyiségeit, állomásait, helyszíneit.

A stáb szárazon és vízen, hullámhegyeken és hullámvölgyeken keresztül követte kamerájával a magyar úszótehetséget. A forgatás két éve alatt Katinkának és az alkotóknak különböző kihívásokkal kellett megküzdeniük. A koronavírus járvány, a karantén, a lezárások, az olimpia elhalasztása és rendhagyó megrendezése, mind-mind óriási erőfeszítést követeltek, de az alkotók ezekben az időszakokban is folyamatosan rögzítették Katinka életének minden lényeges eseményét. A dokumentumfilm készítői a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok úszó kulisszák előtti és kulisszák mögötti életét is leforgatták. Megpróbáltak fizikailag és lelkileg minél közelebb kerülni Katinkához, hogy minél összetettebben és mélyebben tudják megmutatni a nézőknek mindazt, amit egy kívülálló soha nem láthat.

A film a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert.

A dokumentumfilm trailere:

https://youtu.be/wQaQTLx6UXE

(Borítókép: Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében. Budapest 2021.05.21. (Derencsényi István, MÚSZ)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink