Magyarországra hetvenmilliárd forintnyi dél-koreai beruházás érkezik

Hírek MTI

Négy dél-koreai vállalat összesen hetvenmilliárd forintot ruház be Magyarországon, és ezzel 300 új munkahelyet teremt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Szöulban, miután tárgyalt Kang Kjung Vha dél-koreai kollégájával.

Szijjártó Péter szerint az újabb magyarországi beruházásokról csütörtökön kötöttek megállapodást a négy dél-koreai vállalattal.

A legmodernebb technológiákat felvonultató elektromos autóipari és egészségipari beruházások révén idén 900 milliárd forintra nő Magyarországon a dél-koreai beruházások értéke, amire a magyar gazdaságtörténetben még nem volt példa.

Ezzel a Koreai Köztársaságból érkezik a legtöbb külföldi beruházás Magyarországra idén – mondta a miniszter, aki a nap folyamán több nagy dél-koreai vállalat képviselőivel is tárgyalt.

.

Borítófotó: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) a Samyang Biopharm képviselőivel tárgyal Szöulban 2019. december 12-én. A miniszter mellett balról Ésik Róbert, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke, jobbról Csoma Mózes nagykövet. Balról Te Ung Om, a Samyang Biopharm elnöke (b). (MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink