Magyarország támogatja Albánia uniós tagságát

Hírek MTI / Figyelo.hu

Magyarország teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy támogassa Albániát az európai uniós tagság mielőbbi elnyerésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban, miután Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt.

A találkozót követően angolul tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország nemcsak szimpátiából támogatja Albánia EU-tagságát, hanem azért is, mert ez áll az érdekében.

Tagsági perspektíva nélkül nem lehet szavatolni a kontinens biztonságát sem politikai, sem gazdasági szempontból – mondta.

Isten hozta Albánia miniszterelnökét // Welcoming the Prime Minister of Albania

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, June 8, 2021

Orbán Viktor kifejtette: albán kollégájával már régóta együttműködik, hiszen Edi Rama három egymást követő választáson győzött. Ez nagyon különleges az európai politikában – mutatott rá, gratulálva albán partnere sikeréhez. A miniszterelnök kijelentette:

nincs nagyobb politikai nézetkülönbség a két ország között, és a legfontosabb, hogy Magyarország kiáll amellett, hogy Albánia megkapja az uniós tagságot.

A gazdasági kapcsolatokról szólva Orbán Viktor az OTP albániai jelenlétét nevezte az együttműködés zászlóshajójának. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha van egy ilyen nagyobb befektető, akkor a többiek is követik – közölte.

(Borítókép: Orbán Viktor magyar (j) és Edi Rama albán miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesznek megbeszélésük után a Karmelita kolostor udvarán 2021. június 8-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink