Magyarország pályázik a 2027-es öttusa vb megrendezésére

Hírek tenyek.hu
A Ludovika Arénában tartotta hazai rendezésű UIPM Öttusa Világkupa beharangozó sajtóeseményét a Magyar Öttusa Szövetség – írja a tenyek.hu.

Balogh Gábor, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnöke nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a Szövetség egyik legfőbb feladatának a klubokkal való minél szorosabb együttműködés kialakítását tartja, hiszen lényeges, hogy mindenben támogassák őket az olimpia évében.

Az elnök hozzátette, hogy a szervezet új elnöksége folyamatosan dolgozik a szervezetfejlesztésen annak érdekében, hogy a versenyeztetés, utaztatás, akadálytalan legyen.

Balogh Gábor hangsúlyozta, hogy készül a MÖSZ új stratégiája, mely várhatóan júliusban lesz kész, hiszen megújul a sportág, és az olimpiát követően 2025. januárjától a szervezetnek új alapokra kell helyezni az együttműködés formáit, koncentrálva az új öttusa elem, az OCR (Obstackle Course Racing) felépítésére, jobban támaszkodva a hazai iskolarendszerre és a honvédelemre az utánpótlás megszervezésében.

Az elnök fontos bejelentést tett, mikor ismertette, hogy hazánk pályázik a 2027-es öttusa vb megrendezésére, ami olimpiai kvalifikációs verseny lesz. Az időzítés azért is szerencsés, hiszen éppen akkor lesz 100 éves a magyar öttusasport.

Mizsér Attila, a szervezet főtitkára ismertette a Világkupa jelentőségét és a hazai várakozásokat. Ez a 4+1 eseményből álló versenycsomag alapjaiban határozza meg a világranglistán elfoglalható pozíciókat, melyek végső soron olimpiai kvótát érnek majd.

A hazai versenyzők a szabályok értelmében itthon négy helyett nemenként hatan szállhatnak versenybe a megszerezhető kettő párizsi indulásért.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Tények

Ezek is érdekelhetnek

További híreink