Magyarország meg fogja kapni a neki járó uniós pénzeket

Hírek L.G.
Az igazságügyi miniszter szerint Brüsszelben nem is tudják megmondani, milyen konkrét forrásokat akarnak megvonni tőlünk.

Minden áskálódás és rémhírterjesztés ellenére meg fogjuk kapni a nekünk járó uniós pénzeket a tárgyalási folyamat végén – erről is beszélt Varga Judit igazságügyi miniszter az Indexnek adott, hétfői interjújában. Hozzátette: ez ugyanis jár a magyar embereknek mind jogi, mind politikai értelemben. Az igazságügyi miniszter a Magyarországgal szemben megindított jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban kifejtette, azért támadják Magyarországot, mert érvényesítjük a nemzeti érdekeket, nem engedjük be a migránsokat, a gender-propagandát.

A konkrétumokat nézve pedig meglehetősen érdekes, hogy egy olyan eljárást indítottak el ellenünk, aminek lényege, hogy a „jogállamiság sérelmével rosszul elköltött pénzeket” vissza kell fizetni, miközben még meg sem kaptuk a forrásokat, amiket rosszul kellene elköltenünk. Nem is tudnák megmondani, milyen konkrét forrásokat akarnak megvonni tőlünk. Ehelyett általános, politikai, ideológiai kérdések és problémafelvetések vannak. Egy hosszú folyamat kezdődött el. Mi pedig jó európaiként most is minden kérdést meg fogunk válaszolni – mondta Varga Judit. – Beszélek brüsszeliül, amin kint is jobban meg tudják érteni a magyar álláspontot.

Borítókép: Getty Images

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink