Magyarország legújabb stadionja: már az utolsó simításokat végzik

Hírek vg.hu
A tereprendezés és a végső simítások zajlanak a Nyíregyházi Városi Stadionban. A 8150 férőhelyes létesítmény a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország kormánya segítségével, több mint 19 milliárd forintos költségvetésből. Az arénát a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően adják majd át még a következő idény előtt, amelyet immár az NB I.-ben kezd a Nyíregyháza Spartacus FC labdarúgócsapata – adta hírül a Világgazdaság.

A tereprendezés és a végső simítások zajlanak a Nyíregyházi Városi Stadionban, így jó eséllyel még a következő idény előtt birtokba vehetik a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba, az OTP Bank Liga NB I.-be frissen feljutott Nyíregyháza Spartacus FC játékosai. A 8150 férőhelyes létesítmény a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország kormánya segítségével, több mint 19 milliárd forintos költségvetésből. Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából kivitelezi az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt., többek között a Weinberg ’93 Kft., valamint a Pureco Kft. segítségével – emlékeztet a Magyar Építők.

Nyíregyházi Városi Stadion: nem csak focira tervezték

A multifunkciós stadionban

  • nem csupán futballmérkőzéseket tarthatnak majd, hanem
  • koncerteket és
  • más rendezvényeket is.

Az arénát a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően adják majd át.

A Nyíregyháza Spartacus vasárnap este 3-1-re legyőzte a Gyirmótot, ezzel kiharcolta a feljutást az első osztályba, és a bajnoki címét is biztossá tette. A sikerek nem jöhettek volna létre a klub elnöke, Révész Bálint nélkül, aki az elmúlt években is kitartóan finanszírozta a nyírségi egyesületet – mutat rá cikkében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Hírportál, a Szon.

„Hétfőtől már az NB I.-es bajnoksággal foglalkozom. Szeretnénk stabil csapattal, méltóképpen nekivágni az élvonalbeli szereplésnek. Lesz valamennyi változás a keretben, de nem sok” – mondta büszkén a milliárdos üzletember.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Balázs Attila

Ezek is érdekelhetnek

További híreink