Magyar-német munkacsoport alakul az innovációs együttműködés erősítésére

Hírek
Magyar-német munkacsoport alakul a két ország kutatási és innovációs együttműködésének erősítésére - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán Berlinben a német szövetségi kormány oktatási és kutatási miniszterével, Anja Karliczekkel folytatott megbeszélése után.

Palkovics László a közmédiának adott nyilatkozatában felidézte, hogy az együttműködés magasabb szintre emeléséről Orbán Viktor kormányfő és Angela Merkel német kancellár állapodott meg tavaly nyáron Berlinben tartott találkozójukon.
   
A miniszter elmondta: az innovációs ügyekért felelős német kollégájával kötött megállapodás alapján a munkacsoport "nagyon gyorsan" kidolgozza a közös tervek részleteit.

    
Megegyeztek a fő elemekről is, így az intézmények közötti együttműködés támogatásáról és a nagy kutatási, innovációs infrastruktúrák esetleges közös működtetéséről – ismertette Palkovics László, hozzátéve: "nem zárjuk ki, hogy létrehozunk egy alapot, amelybe a közös kutatási projektek ösztönzésére mindkét ország betesz egy megfelelő összeget".

 

Fotó: Botschaft von Ungarn in Berlin / Facebook