Magyar kávéház a világ legszebbjei között

Hírek
A ucityguides.com körbenézett a világon és öszeszedte a 10 legszebb kávéházat. Ebbe került be egy magyar kávéház is, méghozzá igencsak előkelő helyre, párizsi, római vagy velencei kávézókat maga mögé utasítva.

A 19. század végén, 20. század elején a kávézházak váltak az európai kulturális élet központjaivá. Mára a legtöbbjükből múzeum lett, de vannak olyanok, amelyek még mindig eredeti rendeltetésüknek megfelelően működnek. Viszont általánosságban elmondható, hogy minden kávézó olyan, mint egy időgép és visszarepít minket egy-két évszázaddal.

A budapesti New York kávéházról már bizonyára mindenki hallott, hiszen régóta üde színfoltja a fővárosi forgatagnak. Tökéletes helyszín egy társalgásra, ünneplésre vagy pihenésre. Nézzük meg, milyennek látta a kávéházat a külföldi portál:

“Ez a budapesti legenda adott otthont a 20. század eleji művészek találkozóinak. Nemrégiben Tihany Ádám tervei alapján újították fel, megőrizve a káprázatos aranyozott belső teret és a lámpákkal, festményekkel gyönyörűen díszített mennyezetet, majd korabeli bútorokkal bolondították meg. A mára a Boscolo Hotellel összekapcsolt kávéház, teljes körű étteremként is funkcionál. Szeretettel várják a turistákat és helyieket egyaránt, akik a tükrözött asztalokon elfogyaszthatják az olasz és magyar konyha remekeit, miközben nyugtató zene szól, vagy egy helyi színész rövid előadásával szórakoztatja őket.”

Legyünk büszkék, hogy újabb magyar sikersztorival találkozhatunk! Aki még nem tette meg látogasson el nyugodtan a kávéházba, nem fog csalódni!

Borítókép: MTI Fotó/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetnek

További híreink