Magasabb hozamlehetőséget kínál a pesti tőzsde új ingatlanos cége

Hírek
Megindult a kereskedés a Biggeorge Property többségi irányítása alá tartozó Biggeorge REIT részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén. Ezzel már az ötödik szabályozott ingatlanbefektetési társaság jelenik meg a pesti parketten.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csengőjének megszólaltatásával debütált szerdán a pesti tőzsde kibocsátói között a hazai ingatlanszektor meghatározó vállalatcsoportja, a Biggeorge Holding tagvállalata. A ceremónián a kereskedést indító csengőt Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, és Nagygyörgy Tibor, a Biggeorge Property és egyben a Biggeorge REIT alapító-vezérigazgatója szólaltatta meg a cég felső vezetői és tanácsadói körében

Jelen bevezetéssel az ingatlantársaság 3 785 905 darab, egyenként ezer forint névértékű törzsrészvénye jelent meg a BÉT Standard szekciójában.

A társaság a tőzsde évente összeállított BÉT50 – Ötven hazai vállalat sikertörténete című kiadványában mutatkozott be 2019-ben, a kibocsátók közé pedig tavaly februárban lépett be. A Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében – mintegy kétszeres túljegyzés mellett – hétmilliárd forint értékben bocsátott ki zöldkötvényt, amelyet májusban a BÉT kapcsolódó kötvénypiacára, a BÉT Xbondra is bevezetett.

Ugyanennek az évnek a szeptemberében a Biggeorge Property részvényei a BÉT Xtend piacán is debütáltak . A Biggeorge REIT szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT, angol megfelelője Real Estate Investment Trust – REIT) formában működik majd azt követően, hogy a NAV a társaság SZIT-előtársaságból SZIT-té alakulását jóváhagyja.

A teljes cikket megtalálja vg.hu

Címlapfotó: BÉT

Ezek is érdekelhetnek

További híreink