Ma tárgyalják a Fidesz kizárását az Európai Néppártban

Hírek
A Fidesz kizárásáról tárgyal az Európai Néppárt szerdán. A bevándorláspárti törpepártok folyamatosan támadták a Fideszt bevándorlásellenessége miatt, ezért kerül sor a mai tárgyalásra. Orbán Viktor miniszterelnök már több ízben kifejtette, hogy mindaddig nem fognak önként kilépni, amíg van esély visszafordítani a Néppártot alapvető eszméihez és a kereszténydemokráciához.

Régóta megy a huzavona a Fidesz néppárti tagságát illetően. A napokban hazánkban járt Manfred Weber, a Néppárt európai parlamenti csúcsjelöltje is, aki a bevándorláspártiak előtt meghunyászkodó néppártiak mintapéldája. Weber elsőként a Soros-egyetemet kereste fel budapesti látogatása során, ami azért sokat elárul a prioritásokról, hiszen az Egyesült Államok már elfogadta Magyarország feltételeit a CEU kapcsán, így joggal vetődik fel a kérdés, hogy egy bajor politikusnak mi köze a Soros-egyetemhez.

A Néppártban egy szűk, bevándorláspárti kisebbség kezdeményezte a Fidesz kizárását annak bevándorláspolitikája miatt és számos, a pártcsaládba tartozó politikus fejet hajt a liberálisok és a nyílt társadalom eszméjét vallók előtt. A magyar kormánypárt erre nem hajlandó, s amíg van esély, hogy a behódolás politikája nem kerül többségbe, addig nem kívánnak kilépni.

Soros György 226 EP-képviselője közül 36-an a Néppárt tagjai, így nem csoda hogy a májusi választás előtt tűzzel-vassal üldözik a bevándorlásellenes Fideszt. De nemcsak a néppártiak, hanem például Judith Sargentini is szükségét érezte, hogy belekotyogjon a Néppárt belügyeibe.

Borítókép: Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokon, beszédet mond a pártcsalád helyi és regionális vezetőinek értekezletén Bukarestben 2019. március 16-án. Az Európai Parlament (EP) új összetételéről május 23. és 26. között tartanak szavazást. (MTI/EPA/Robert Ghement)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink