M4-es autóút: látványos szakaszába ért az építkezés, kinőttek a földből a felüljárók

Hírek vg.hu
Tavaly nyár óta tartanak az M4-es autóút építésének munkálatai Törökszentmiklós és Kisújszállás között, ahol a kivitelező vállalat már a felüljárókat építi. Sőt, van ahol már aszfaltoznak.

Egyre látványosabb a Törökszentmiklós és Kisújszállás között zajló munka, ahol bődületes mennyiségű anyagot mozgatnak meg az M4-es gyorsforgalmi út új szakaszának építése közben – számol be az autóút építési munkálatairól a Szoljon.hu

A beruházás tavaly nyáron vette kezdetét, azóta legfőképpen a földmunkákkal haladt a kivitelező. Több felüljárót és körforgalmat is kialakítanak az új szakaszon, sőt a lap szerint van olyan rész, ahol már a pályatestet is aszfaltozzák.

Fotó: Németh András Péter NAP Szabad Föld

A 34,29 kilométer hosszúságú út 17,5 kilométeren új nyomvonalon épül meg a két település között, míg 8,1 kilométeren, a törökszentmiklósi elkerülőnél, illetve 8,7 kilométeren, a kisújszállási elkerülőnél a meglévő kétsávos szakaszt bővítik majd autóúttá. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházását a Duna Aszfalt Projekt Zrt. valósítja meg mintegy 134 milliárd forintból. Ami a részleteket illeti, három jelentősebb csomópont és két pihenő is épül a a szóban forgó kilométereken, illetve néhány alul- és felüljárót is létesítenek az M4-es nagykunsági szakaszán.

Az M4-es autótút Budapest és a román-magyar határ között a 4-es és 42-es főúttal párhuzamosan épül ki, a tervezett 222 km-ből eddig 125 km valósult meg. Legutóbb 2022 februárjában a szolnoki elkerülőt adták át a forgalomnak.

Címlapfotó: MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink