Lupa-tó: Budapest tengerpartja

Hírek
Ez ideig 2,5 milliárd forintot fektetett be a Lupa-tavi projektbe Gerendai Károly, aki szerint a beruházás végén jócskán nagyobb lesz a teljes ráfordítás összege. A cél az, hogy Budapestet a későbbikben a “tengerpartjáról” is emlegessék.

Kristálytiszta, 2-3 méterig átlátszó a Lupa-tó víze – ráadásul hamarosan a nyugat-európai, észak-amerikai tavak feelingjét adja vissza majd a főváros északi határától mindössze három kilométerre található kis magyar tengerpart – mondta a Figyelő kérdésére Gerendai Károly, aki leginkább a Sziget Fesztivál működtetőjeként vált ismerté Magyarországon. A vállalkozó kifejtette: ivóvíz tisztaságú és türkizkék színű a tó, amely eddig kavicsbányaként üzemelt, ám hatalmas fejlesztéssel komfortossá tették a területet. Többi között megnégyszerezték a strandolásra alkalmas partszakaszokat, fehér homokkal töltötték fel a környéket, valamint pálmafákat is kiültettek.

Az üzletember hozzátette: a Lupa-tó kínálata sport és gasztronómia terén egyaránt rendkívül látványos lesz, itt található az ország legnagyobb vízi kalandparkja, a régió legfelszereltebb búvárközpontja, valamint wakeboard komplexum is felépül.

Egyébként mind ez idáig 2,5 milliárd forintot fektetett be a Lupa-tavi projektbe Gerendai Károly, aki szerint a beruházás végén jócskán nagyobb lesz a teljes ráfordítás összege. A cél az, hogy Budapestet a későbbikben a “tengerpartjáról”  is emlegessék.

Persze ez a beruházás sem jótékonysági alapítvány: a szolgáltatásokért fizetni kell, az üzletember szerint azonban olcsóbb lesz mint a budapesti felkapott fürdők és strandok – még a prémium kategóriában is. Ugyanakkor a belépőárak differenciáltak lesznek.

Miután Gerendai Károly a gasztrokultúra szerelmese, a legmagasabb ínyenc-igényeket kielégítő Costes is kiköltözik a Lupához, s melléküzemágként Costes Beach Clubként funkcionál majd.

A tengerparti feelinghez terrmészetesen korzó is dukál. Gerendai Károly azt ígéri, hogy a kapukat estére nem csukják be, így ingyenesen látogatható lesz a környék, a vendéglátóegységek kínálatát pedig sétával lehet "ellentételezni".

Ezek is érdekelhetnek

További híreink