Lövöldözés volt Strasbourg központjában

Hírek
Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában. A Le Figaro a helyi prefektúrára hivatkozva azt írta, hogy egy halálos áldozat van, hatan pedig megsebesültek.   

Az első percekben még ellentmondásos, nem hivatalos forrásokból származó információk láttak napvilágot. Internetes felületén a Le Figaro című francia lap például azt írta, hogy egy férfi nyitott tüzet automata fegyverből, kilencen megsebesültek. Több forrás szintén sebesültekről írt, a Reuters hírügynökség a helyi tűzoltóságra hivatkozva viszont azt jelentette, hogy egy ember meghalt. Csak ezután érkezett a prefektúra részéről immár hivatalos közlés.

A közösségi média szerint a francia nagyváros központjának egy részét lezárták, a francia belügyminisztérium pedig felszólította a lakosságot, hogy maradjanak otthon. A DNA című helyi hírportál rendőrségi forrásra hivatkozva feltételezi, hogy terrorcselekmény történt.

A rendőrség lezárta a környéket, a villamosközlekedést is leállították. A Kléber téren felállított karácsonyi vásárt bezárták. Emmanuel Foulon, az Európai Parlament egyik sajtósa ott volt a közelben, azt írta a Twitteren, hogy pánik volt, miután lövéseket hallottak, az emberek lehasaltak az éttermekben. Utána látták, ahogy fegyveres rendőrök szaladnak az utcán. A héten pont Strasbourgban tart ülést az Európai Parlament is.

 

Borítókép: francia rendőr intézkedik egy strasbourgi karácsonyi vásár közelében, ahol lövöldözés történt 2018. december 11-én (MTI/AP/APTN)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink